MAGASNAK TALÁLJA A VÍZDÍJAT? FÚRASON KUTAT MOST.

Keresés

Üdvözlöm!

 

Sztankovics Sándor víz kútfúró kisiparos vagyok.

 Egyéni vállalkozás 2003 ban kezdte működését. Kútfúrást Pest, Heves, Nógrád megyében vállalunk. Jól képzett szakemberekkel, megfelelő technológiával, napjaink korszerű anyagú és szerkezetű kutjai elkészítését vállaljuk rövid határidőre garanciával. 

Kutakat 200 mm-es, 160 mm -es, 125mm, -es béléscsővel lehet rendelni.

Tel: 06-20/209-5356

 

Ajánlat kérő lap, bírság mentes kút legalizálására.

Határidő 2023 12. 31.

Üzenő fal:

Dátum
Feladó
Tárgy

Re:Re:Kútfúrás

Tisztelt Sztankovics Úr, Köszönöm a válaszát, küldtem egy ajánlatkérőt tegnap. Üdvözlettel: Schuszt György

Dátum
Feladó
Tárgy

Szakmai Kérdés.

Tisztelt Uram.
Ásott gyűrűs kutat ( 7 gyűrű ) átalakítottak fúrt kúttá ( a kút alján egy cső pereme látszik, és abba vezették a szívó csövet. ) Régen nem használták. Most egy 800 w. házi vízművet kötöttünk rá. A szűrőt gyakran kell tisztítani, iszapos víz miatt. A hozam sem a vízmű paraméterei alapján jön.
Ezen problémákat hogyan lehetne orvosolni? Illetve ebben tudna segíteni?

Dátum
Feladó
Tárgy

Re:Szakmai Kérdés.

Amiért nem adja a vizet a kút rendesen valószínűleg ez okozza a problémát. Meglehetne próbálkozni konpreszorozással, a szivattyú teljesítményének csökkentésevel, átszűrőzéssel.

Dátum
Feladó
Tárgy

fúrt kút

Üdvözlöm!fúrt kutam van.semmi pontosát nem tudok róla.se mélység semmit.évek óta nem volt használva.házi Vízmű működött korábban rajta.ha újra szeretném használni hogy tudok meggyőződni róla hogy van benne viz,stb..

Dátum
Feladó
Tárgy

Re:fúrt kút

tisztelt Uram!

Egy erősebb zsinegre köt egy súlyt, leengedi, csobbanás pont a megütött víz szint, amikor leért akkor már nem húz a nehezék , az a az alja a kútnak.

tisztelettel: Sztankovics Sándor

Dátum
Feladó
Tárgy

szivattyú típus

Tisztelt Sztankovics Sándor !

A segítségét szeretném kérni. Az udvarunkban lévő ásott kút vízfelszíne 12 m.- re van a földfelszíntől. A kútban kb. 1,5 m víz található. Ön szerint milyen típusú és teljesítményű szivattyút kellene vásárolnom, hogy a kertet locsolni tudjam. Válaszát előre is köszönöm!

Dátum
Feladó
Tárgy

Re:szivattyú típus

ANG csavar szivattyú úszókapcsolóval már megfelelő
Kérjen árajánlatott szivattyúra és összerakjuk önnek konplett, csatlakozókkal, kikötőzsinórral, kpe csővel stb.

Dátum
Feladó
Tárgy

víz hiány

Tisztelt Uram !

Érdeklődnék,hogy érdemes e a meglévő ásott kutamat mélyíteni,vagy inkább fúratnom kellene e ?
A környéken mindenhol ásott kút van,gondolom nem véletlen. Sajnos az enyém kiszáradt.Talán a lejjebb lévő szomszéd nagy gazdasága miatt, mert az Ő kútja elviszi az én vizemet ? Egy vonalban vannak csak az övé lejjebb van ,mert hegyen vagyunk. Lehetséges ez ?
Szóval már egy vagyont ráköltöttem,új szivattyú,(egy profi mélykúti szivattyú) áramláskapcsoló....és víz sehol...beindul ,de le is kapcsol ,a házig már nem jut el.
Segítségét előre is köszönöm.

Dátum
Feladó
Tárgy

Re:víz hiány

Tisztelt Hölgyem!

Ha van a kútba víz (bár mennyi is) szerintem érdemes még aláásni, annyival is több víz tud össze gyűlni. Ha szó szerint száraz akkor inkább másik kutat ásatnék, vagy fúratnék. Önnek kel mérlegelni hogy mi volna az ön számára jobb,...rentábilisabb.
10-15m nél távolabb lévő kutak nem igen hatnak egymásra, nem jellemző.
A kút jóságát a vízadó réteg, víz adó képessége határozza meg leginkább, laza porózus szerkezet legideálisabb, kavics vagy homok.
Ha megírja a kút helyét lehet hogy ismerem a környéket és többet tudok segíteni.

Tisztelettel: Sztankovics Sándor

Dátum
Feladó
Tárgy

Re:Re:víz hiány

Tisztelt Sándor !

Köszönöm a válaszát.
Valamennyi víz van a kútban. A talaj itt agyagos és szó szerint porzik,annyira száraz. Hónapok óta nem láttam esőt, csak alig -alig.Gondolom ez is befolyásolja a kút vízhozamát.
Egyébként 21 méter mély. Kb 1,5 gyűrűnyi víz van benne ,ha épp normál az állapota.
Ezt a kútásó állapította meg ,aki a szivattyút telepítette és tisztította a kutat.Az alja agyagos.
Sajnos nagyon lassan telítődik. Nagyon régi a kút,még az előző tulaj készíttette,anno jó régen. Lehet nem is túl szakszerű a kialakítása,amennyire én értek hozzá (csak utána olvastam).
Egyébként Adonyban van,a Szőlőhegyen.
Most azon gondolkodtam,hogy az áramlás szabályzóhoz egy hidrofor tartályt köttetnék, ( egy 24 literest) amit feltöltenék vízzel,hátha valamennyire segít.
Mi a véleménye róla.?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Éva.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Tisztelt kúttulajdonos

Az engedély nélkül létesített ásott vagy fúrt kutak tulajdonosainak 2023. december 31-ig kell kérelmezni a tulajdonukban álló kút fennmaradási, avagy megszüntetési engedélyezési eljárását.

A települési önkormányzat jegyzőjének  fennmaradási engedélye szükséges az olyan ásott és fúrt kúthoz, amely kút együttesen teljesíti az alábbi feltételeket:

  1. a kút helye nem érinthet vízbázisvédelmi védőterületet
  2. a kút nem érint karszt- vagy rétegvizet
  3. 500 m3/év vízigénybevétel alatti
  4. a kút épülettel rendelkező ingatlanon van
  5. magánszemély a kérelmező
  6. a vízkivétel házi ivóvízigény és a háztartási igények kielégítését szolgálja és
  7. a kút nem gazdasági célú vízigényt szolgál.

Amennyiben a fent felsorolt feltételek közül bármelyik nem teljesül, akkor a területileg  illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóság , mint vízügyi hatóság hatáskörébe tartozik a kút fennmaradási engedélyezési eljárása.

Az engedélyezési eljárás mentes az illeték- és díjfizetési kötelezettség alól. Az eljárás során felmerülő egyéb költségek, valamint a dokumentáció készítés költségei a kérelmezőt terhelik. A kutak dokumentálása és felmérése, a törvényben előírt jogosultsággal végezhető, ennek költségéről, érdeklődjön telefonon, vagy emailben.

A Belügyminisztérium tájékoztatója alapján az eljárások célja, hogy e vízil étesítmények regisztrálva legyenek, adatbázisba kerüljenek, illetve, hogy a vízkészletekkel való gazdálkodás és a felszín alatti vizek minősége nyomon követhető legyen. Vízkészleteink és környezetünk megóvása közös érdekünk.

 

© 2017 Minden jog fenntartva.